ANDERS IN M’N HOOFD

IK HEB AUTISME
IK HEB ADHD
IK HEB GILLES DE LA TOURETTE
Ik schaam mij hier niet voor, en ben er van overtuigd dat ik meer heb geleerd dan vele van jullie!

Op 12/03/2019 besloot ik samen met een van mijn begeleiders een documentatie te maken over dit alles, niet omdat het kan maar omdat ik het wil!
Vele mensen (waaronder sommige van jullie) weten wat Autisme is, jullie lazen boeken, keken documentairs of kregen er les over… Maar NOOIT vertelden die bronnen hoe het is om te leven en het leren leven met Autisme, ADHD of andere beperkingen. Het werd allemaal gebaseerd op studies!
‘Anders in m’n hoofd’ verteld het verhaal van hoe ik met Autisme heb leren leven en hoe andere dit ervaarde! ‘Anders in m’n hoofd’ komt 17 December 2022 uit op mijn YouTube kanaal Kazi Kohli! Op deze dag word ik 19 jaar oud, tijd om mijn verhaal de wereld in te sturen!

DE DOCU

Kazimierz heeft Autisme, Gilles De La Tourette en ADHD. Dit levert hem dagelijks wat moeilijkheden op in het dagelijkse leven. Dingen die voor de meeste mensen doodnormaal zijn kunnen voor Kazimierz een lastige taak zijn! In ‘Anders in m’n hoofd’ vertellen Kazimierz en iedereen die dicht bij hem staan het verhaal uit van hoe hij groeide en leerde omgaan met zijn beperkingen!

BELANGRIJK: Hoewel deze documentaire op Kazimierz en zijn beperking gaat focust deze documentaire zich niet op de beperkingen maar gaat het over het leven met deze beperkingen! Beperkingen zijn bij iedereen anders en deze documentaire is daarom ook geen exacte wetenschap!


LUST FOR LIFE – (from “Anders In M’n Hoofd”)
Official soundtrack

HET VERHAAL ACHTER DE DOCU

‘Anders In M’n Hoofd’ verteld het verhaal van Kazimierz, een jongen met een aantal verstandelijke beperkingen. Doorheen de documentaire krijg je voorbeelden te zien van hoe alles omgaat in Kazimierz zijn hoofd en krijg je beelden van vroeger te zien. Ook komen er familieleden, vrienden & begeleiders aan bod. Elks vertellen zij hun eigenverhaal over Kazimierz.

CAST

Kazimierz Kohlberger
Zsofi Kohlberger
Myriam Berghmans
Danny Kohlberger

Sofie Kohlberger
Lisette Elst
Gregory De Sutter
Frank Stassen
Wout Vermoesen
Liesbet Joris
Kris Augustyns
Julien Charon
Lars

 

Autisme | Gilles De La Tourette | ADHD
Zus van Kazimierz
Moeder & vertrouwenspersoon
Vader van Kazimierz

Tante & Meter
Grootmoeder
Oude begeleiderz
Huidige begeleider
Begeleider
Begeleider RestT vzw
Rij instructeur
Autist
Autist

PREVIEWS

INTRO

Video afspelen

OUTRO

Video afspelen

Ik wou dat ik mijzelf was - (from "Anders In M'n Hoofd")

Lyrics:

STROFE 1
Ik ben altijd te aanwezig
De drukste in zekere zin
Ze noemen mij wel meer dan eens
Een heel druk kind
Ik ben altijd maar die luide
Die je overal hoort
Een Autist, ADHD’er
Maar nooit m’n eigen zelf

Ik ben altijd Kazi Kohli
Een typetje, dat ben ik
Ik ben altijd maar die blije
Ik doe alles voor de clicks
Ik ben altijd maar YouTuber
Den Acid, den Enzo Knol
Ik ben altijd maar die jongen
Maar nooit echt Kazimierz

REFREIN
Ik wou dat ik mijzelf was
Gewoon een keer mijzelf was
Dat ik te druk en niet ADHD was
Te chaotisch maar niet autist was
Ik wou soms dat ik normaal was
Gewoon een dag normaal was
Dat ik ook eens heel rustig was
En moe was

Maar ik wou juist dat ik mij was
Gewoon een dagje mezelf was
Dat ik kan zijn wie dat ik zijn was
En niemand kijkt hoe ik mij was
En mij dan nog steeds oké was
En ik een dag heel vrij was
Ik niet anders maar speciaal was
Ik niet moeilijk maar gewoon was
En dat ik dan nog steeds mijzelf was

STROFE 2
Ik niet de drukste maar rustig was
Ik niet met maar zonder tics was
Ik niet de luide maar de stille was
Ik niet de boze maar blije was
Ik niet moeilijk maar makkelijk was
Ik niet een broer maar de beste broer was
Ik niet oorzaak van tranen was
Ik niet hulpzoeker maar hulp gevend was
Ik niet zo open maar intiem was
Ik niet egoïstisch maar altruïst was
Ik niet bepalend maar volgzaam was
Ik niet de prater maar het oor was
Ik niet impulsief maar doordacht was
Ik niet te koppig maar meegaand was
Ik niet de raarste van de klas was
Ik niet de wijn maar het water was
Ik niet agressief maar assertief was
En ik dan zoals mijn zus was
En dat ik niet Kazi van online was
Maar dat Kazi Kazimierz was

STROFE 3
Of gewoon een dag niet mezelf was
Dat ik alles was wat jij was
En jij was dan wie ik was
Dat je begrijpt hoe dat ik was
En dat ik begrijp, ja dat ik begrijp
Ja dat ik begrijp
dat ik heel graag mezelf was